Διαβάζοντας τον εαυτό μου και άλλους - Roth, Philip, 1933-2018 (Πολίς, 2014)
Οι συνεντεύξεις, τα δοκίμια και τα άρθρα που συμπεριλαμβάνονται στο παρόν βιβλίο καλύπτουν τα πρώτα είκοσι πέντε χρόνια της συγγραφικής σταδιοδρομίας του Φίλιπ Ροθ, αποκαλύπτοντας πόσο τον απασχολεί "η σχέση ανάμεσα στον γραπτό και τον άγραφο κόσμο". Ο Ροθ μιλάει εδώ για τον εαυτό του και το έργο του, ανασκευάζοντας παρερμηνείες και απαντώντας στις επικρίσεις των ομοθρήσκων του. Παράλληλα, γράφει για μερικούς Ανατολικοευρωπαίους συγγραφείς που ανέκαθεν υπερασπιζόταν, όπως και για το μπέιζμπολ, την πολιτική, το αμερικανικό μυθιστόρημα και τους Αμερικανοεβραίους. Η εξαιρετικά ενδιαφέρουσα αυτή συλλογή των μη λογοτεχνικών γραπτών του συγγραφέα περιλαμβάνει επίσης ορισμένες από τις σημαντικότερες συνεντεύξεις του, σε έντυπα όπως τα Paris Review, Nouvel Observateur και New York Review of Books. (Από την παρουσίαση στο οπισθόφυλλο του βιβλίου)