Τα λουτρά - Montalban, Manuel Vasquez, 1939-2003 (Μεταίχμιο, 2002)
Ο Πέπε Καρβάλιο, πρώην πράκτορας της ΣΙΑ, πρώην κομουνιστής και νυν ντετέκτιβ, γκουρμέ και λάτρης γυναικών, αποφασίζει να αποτοξινωθεί. Απομονώνεται στα ιαματικά λουτρά, και περνά τις μέρες του με χυμούς, λασποθεραπείες και μασάζ. Το κοινό των λουτρών αποτελούν βιομήχανοι, συγγραφείς, σύζυγοι πλούσιων κυρίων, καλλιτέχνες, μια υπέρβαρη αστική τάξη που πληρώνει για να αποβάλλει ότι έχει υπέρμετρα καταναλώσει. Προέχουν οι καλοί τρόποι και η εγκράτεια, μέχρι τον πρώτο φόνο... Ο Καρβάλιο καλείται να συνδράμει στην επίλυση του μυστηρίου και στην επαναφορά των πραγμάτων στην αρχική τους κατάσταση.