Ένας τίγρης στην αιθαλομίχλη - Allingham, Margery, 1904-1966 (Άγρα, 2013)
"Μπορεί να είναι απλώς εκβιασμός", είπε με μια δόση αισιοδοξίας ο άντρας στο ταξί. Η ομίχλη έμοιαζε με βαθυκίτρινη κουβέρτα μουλιασμένη σε παγωμένο νερό. Κρεμόταν πάνω από το Λονδίνο όλη μέρα. Ο ουρανός ήταν κίτρινος σαν ξεσκονόπανο, και το υπόλοιπο σκηνικό κόκκοι μαύρου σε γκρίζο φόντο· ένας αστυνομικός έστριβε με την υγρή μπέρτα του". Ο Τζακ Χόβακ, δραπέτης από τη φυλακή και μαχαιροβγάλτης, κυκλοφορεί και πάλι ασύδοτος στους δρόμους του Λονδίνου. Στα ξεθωριασμένα πολεοδομικά τετράγωνα με τα σαθρά σπίτια, στα απόμερα δρομάκια και στα μισοσκότεινα παμπ, πλανιέται η φήμη ότι ο Τίγρης γύρισε ξανά στην πόλη, πιο μοχθηρός από ποτέ. Είναι πλέον καθήκον του 'Αλμπερτ Κάμπιον να φανεί εξυπνότερος από τον δολοφόνο και να τον καταδιώξει μέσα στη λονδρέζικη αιθαλομίχλη του Νοεμβρίου προτού να είναι αργά. Η Μάρτζερυ 'Αλλιγκχαμ ήταν συγγραφέας αστυνομικών βιβλίων της "χρυσής εποχής", και τη δεκαετία του 1930 πουλούσε περισσότερα βιβλία από την 'Αγκαθα Κρίστι. Έγραφε ερωτικές ιστορίες με καλοσχεδιασμένη πλοκή, που τυλίγονταν με νήματα θανάτου και αστυνομικού μυστηρίου - αινίγματα που προκαλούν την έκπληξη αλλά και χαρίζουν ικανοποίηση στον αναγνώστη, με συναρπαστικές περιγραφές του χρόνου, του τόπου και των χαρακτήρων. Οι "Times" ανακήρυξαν το "Ένας τίγρης στην αιθαλομίχλη" ένα από τα εκατό καλύτερα Βιβλία Μυστηρίου του 20ού αιώνα.