Το τρίγωνο των Βερμούδων - Jeffrey, Adi - Kent Thomas (Κάκτος, 1979)
Όταν οι φυσικοί νόμοι αδυνατούν να απαντήσουν σε ένα μυστήριο όπως αυτό του Τριγώνου των Βερμούδων, το έργο αναλαμβάνει η παραψυχολογία. Ο Αμερικανός παραψυχολόγος Εντ Σέντεκερ βεβαιώνει ότι έχει τις απαντήσεις, καθώς γνώρισε ενορατικά την αλήθεια ερχόμενος σε επαφή με όσους χάθηκαν εκεί.