Κοιτάσματα - Ιωάννου, Γιώργος, 1927-1985 (Ορέστης, 1981)
Στα Κοιτάσματα περιέχονται τριάντα τέσσερα πεζά κείμενα του Γιώργου Ιωάννου, που άλλα τους ήταν δημοσιευμένα και άλλα όχι. Όσα είχαν δημοσιευτεί, πρωτοπαρουσιάστηκαν από την εφημερίδα «Πρωινή» μέσα στο 1979-1980. Τα Κοιτάσματα είναι κείμενα που παρακολουθούν κυρίως τις αθέατες και αργές αποθέσεις της πρώτης ύλης της καθημερινότητας μέσα μας. Είναι ακόμα «κοιτάσματα», θεάσεις, σκηνές του βίου, ιδωμένες μέσα από το κουβούκλιο του έγκλειστου σημερινού ανθρώπου. Και ακόμα είναι «κοιτάσματα», δηλαδή φιλτραρισμένες εμπειρίες που μας αφήνει το στριφογύρισμα μέσα στην οποιαδήποτε σημερινή «κοίτη» ζωής. Και αυτά από ένα συγγραφέα που διακρίνεται για την ικανότητά του να εκφράζει με σαφήνεια, αλλά και να «νομιμοποιεί» τολμηρές και δύσκολες εσωτερικές καταστάσεις. (ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΣΤΟ ΟΠΙΣΘΟΦΥΛΛΟ ΤΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ)