Άπαντα - Σαλαμάγκας, Δημήτριος Στ., 1894-1965 (Παπαζήσης, 1983)
Γιαννιώτικες παροιμίες και φράσεις -- Παλιά γιαννιώτικα άσματα -- Η "κόσσα" και η "βληώρα" -- Γιαννιώτικες απόκριες -- Μπάντιδοι και καραμπέρηδες