Η ποίηση των δίσκων - Παπαδημητρίου, Σάκης, 1940- (Σαιξπητικόν, 2014)
Η ποίηση των δίσκων, κάπως αόριστα, και πιο συγκεκριμένα (ίσως και πιο πεζά), ποιήματα δημοσιευμένα στα εσώφυλλα των δίσκων βινυλίου παλαιότερα και τώρα στα ένθετα των CD. Ποιήματα τα οποία επέλεξαν οι συνθέτες ή οι αυτοσχεδιαστές, για δικούς τους λόγους, πολλές φορές εν αγνοία των ποιητών. Ποιήματα περασμένων εποχών τα οποία επανέρχονται μέσω των ήχων, απόντος όμως οριστικά του ποιητή. Επίσης, ποιήματα γραμμένα με αφορμή ένα μουσικό κομμάτι καθώς και η περίπτωση συνεργασίας ποιητή και μουσικού. Συμβαίνει συχνά να μην καταλαβαίνουμε τα λόγια από τα τραγούδια. Είτε γιατί η γλώσσα μας είναι άγνωστη είτε γιατί δε βγαίνει άκρη από την προφορά και την εκφραστικότητα του ερμηνευτή. Παράλληλα με τις όποιες τεχνολογικές καινοτομίες, λέμε ότι αξίζει ακόμη η κατ' ιδίαν ανάγνωση και γι' αυτό ξεκολλούμε τους στίχους από τα φυλλάδια και τα οπισθόφυλλα. Η ποίηση των δίσκων. Φυσικά υπάρχουν πολλά δείγματα σε όλα τα είδη μουσικής. Εδώ παρουσιάζεται μια προσωπική επιλογή, κυρίως από δίσκους τζαζ και σύγχρονης αυτοσχεδιαζόμενης μουσικής, και μια πρώτη μεταγραφή στην ελληνική γλώσσα.