Η κρύπτη των καπουτσίνων - Roth, Joseph, 1894-1939 (Οδυσσέας, 1990)
“Ένα σκοτεινό, αιχμηρό μυθιστόρημα, με εκκεντρική χάρη… Οι τελευταίες μέρες μιας γερασμένης αυτοκρατορίας περιγράφονται με το γλαφυρό ύφος και την οξυδέρκεια που χαρακτηρίζουν έναν αληθινά μεγάλο συγγραφέα. Αν δεν είχατε γνωρίσει μέχρι στιγμής τον Ροτ, ξεκινήστε με την Κρύπτη των Καπουτσίνων και κατόπιν διαβάστε και όλα τα υπόλοιπα βιβλία του”. (IRISH TIMES) “Ο Γιόζεφ Ροτ είναι ένας από τους μεγάλους συγγραφείς της γερμανικής γλώσσας του εικοστού αιώνα.” (THE TIMES)