Όνειρα και πραγματικότητες του αδελφού Σερβάντο ντε Μιέρ - Arenas, Reinaldo, 1943-1990 (Εξάντας, 1983)
Φανταστική βιογραφία, τυχοδιωκτικό παραμύθι, μύθος φιλοσοφικός, ιστορικό φρέσκο, κάποτε σοβαρό, κάποτε μπουρλέσκ, παραισθητικό στην αλήθεια του και στις επινοήσεις του, φανταστικά ρεαλιστικό, πραγματικά φανταστικό, αυτό το έργο που ο ίδιος ο συγγραφέας του το θεωρεί μια απλή καταγραφή περιπετειών, είναι κάτι παραπάνω από μυθιστόρημα.