Όταν ήμουν θνητός - Marias, Javier (Σέλας, 2000)
Ένας Παριζιάνος γιατρός εφαρμόζει μια ασυνήθιστη θεραπεία για ανικανοποίητες παντρεμένες γυναίκες. Ένας σωματοφύλακας, μανιακός με τον ιππόδρομο, εύχεται να είχε πεθάνει ο άνθρωπος τον οποίο προστατεύει. Μια γυναίκα παίζει στην πρώτη της ταινία πορνό. Η σύζυγος ενός διάσημου ποδοσφαιριστή που βαρέθηκε να υποδύεται το ρόλο της απατημένης. . . Αυτοί είναι μερικοί μόνο από τους χαρακτήρες που βγαίνουν κατευθείαν μέσα από τις σελίδες του Καρδιά τόσο άσπρη ή του Αύριο στη μάχη να με σκεφτείς, αποδεικνύοντας ότι οι ταλαντούχοι συγγραφείς κουβαλούν πάντα μαζί τους το ύφος και τον κόσμο τους στις επισκέψεις τους σε οποιοδήποτε λογοτεχνικό είδος. . . Όλα σχεδόν τα διηγήματα αυτής της συλλογής έχουν ένα κοινό γνώρισμα: την παρατήρηση ανθρώπων σε κατάσταση κρίσης με την αίσθηση του μακάβριου και μια διάχυτη λεπτή ειρωνεία. (ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΣΤΟ ΟΠΙΣΘΟΦΥΛΛΟ ΤΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ)