Beltenebros : ο πρίγκηπας του σκότους - Munoz- Molina, Antonio, 1956- (Σέλας, 1993)
"Ήρθα στη Μαδρίτη για να σκοτώσω έναν άντρα που δεν είχα δει ποτέ". Μ' αυτή τη φράση αρχίζει το "Beltenebros" - τρίτο μυθιστόρημα του συγγραφέα του "Χειμώνα στη Λισσαβώνα" - που δεν είναι μόνο η ιστορία μιας τακτοποίησης λογαριασμών αλλά, το κυριότερο, η ιστορία μιας προδοσίας. Προδοσίας διπλής, γιατί αναφέρεται σε δύο παράλληλα συμβάντα, που απέχουν μεταξύ τους μερικές δεκαετίες, και αφορά όχι μόνο τα εμφανή γεγονότα, αλλά και τη μυστική συμμετρία που κρύβουν: παιχνίδι αντηχήσεων, αντικατοπτρισμών και αμφίβολων ταυτοτήτων, στον κλειστό και ασφυκτικό κόσμο της παρανομίας.