Παιχνίδια μνήμης - Μαρτινίδης, Πέτρος, 1946- (Νεφέλη, 2001)
Καταγράφοντας τις διαδοχικές εκμυστηρεύσεις, ένας φυλακισμένος στον οποίο αρέσει να παίζει τον ντετέκτιβ μέσα απ' τη φυλακή, αναλαμβάνει να διερευνήσει μία περίπτωση ατυχήματος που μοιάζει με φόνο. Μεταξύ μελοδραματικών παραληρημάτων κι εκτοπλασματικών υλοποιήσεων, λογοτεχνικών παραπομπών και λαθραίων αρχαιολογικών ανασκαφών στην κεντρική Θεσσαλονίκη, η έρευνα του καταλήγει σε μιαν άλλη περίπτωση φόνου, που πάει να εμφανιστεί σαν ατύχημα.