Ρέκβιεμ για τον Μπράουν - Ellroy, James, 1948- (Μεταίχμιο, 2003)
[...] Τίποτε από όσα έγιναν πριν ή από όσα θα συμβούν μετά δεν μπορεί ν' αγγίξει εκείνο το καλοκαίρι, τότε που ήμουν μέρος της τρελής, τραγικής μουσικής που συνέθετε η ζωή τόσων ανθρώπων. Εκείνο το καλοκαίρι ήταν το δικό μου κονσέρτο για ορχήστρα - κάθε όργανο της ορχήστρας να έχει τη δική του ισάξια και όμως απολύτως διακριτή φωνή. [...] Ο Φριτς Μπράουν, πρώην αστυνομικός, τώρα πια ιδιωτικός ντετέκτιβ, ο οποίος λατρεύει τον Μπετόβεν, θα αναλάβει μια υπόθεση παρακολούθησης, για την οποία προαισθάνεται πως θα είναι η τελευταία του. Καθώς το κουβάρι ξετυλίγεται, θα παγιδευτεί σε μια δίνη εμπρησμών, διαφθοράς και πορνό, στην οποία τον τραβά η Τζέιν, μια όμορφη τσελίστρια, το αντικείμενο της παρακολούθησής του.