Ο αθώος - McEwan, Ian 1948- (Σέλας, 1990)
Ένα μυθιστόρημα με στερεή και συναρπαστική πλοκή, πειστικό σε κάθε του λεπτομέρεια, με αφήγηση γρήγορη και λιτή που βασίζεται σε μια αξιοθαύμαστη ανάλυση χαρακτήρων. Τα σημεία όπου κυριαρχεί η κατασκοπική δράση έχουν τον επαγγελματισμό του Λε Καρέ, ενώ εκείνα που περιγράφουν το έγκλημα είναι γραμμένα με «χειρουργική» ακρίβεια, αντάξια μιας Πατρίσια Χάισμιθ στις καλύτερές της στιγμές.