Μέλι από σφήκες - Τζιβανάκης, Παύλος (Εμπειρία, 2003)
Ένα μυστικό μπορούν να το έχουν τρεις άνθρωποι μόνο όταν δύο από αυτούς είναι νεκροί, του επαναλάμβανε συχνά ο Κούρτ Μπόεζελ. Κάποτε, κάποιους μακρινούς χειμώνες, στο παγωμένο Βερολίνο... Μ' αυτά τα λόγια να κλωθογυρνάνε στο μυαλό του, ο Τ. Σκάλερς αναζητά τώρα έναν "πλανόδιο εμποράκο" που κατάφερε να δραπετεύσει από τα κατώγεια της Μυστικής Υπηρεσίας της Ρουμανίας. Για να γίνει ο ίσκιος του στο ταξίδι του από μια ξεχασμένη παραμεθώριο γωνιά της Μακεδονίας ως τη βουερή μούχλα της Αθήνας...