Ο άρχοντας των βάλτων - Rendell, Ruth, 1930-2015 (Ωκεανίδα, 1996)
Ο χερσότοπος του Βάνγκμουρ ήταν ένας τόπος σκοτεινός, απειλητικός. Εκεί βρέθηκε το πρώτο θύμα, μια ξανθιά γυναίκα με παραμορφωμένο πρόσωπο και μαλλιά κομμένα σύρριζα -ένας φόνος ανελέητος, χωρίς κανένα κίνητρο. Κι έπειτα μια δεύτερη γυναίκα χάθηκε στους βάλτους και ο τρόμος κυρίευσε τους πενήντα άντρες που την αναζητούσαν. Κάποιος παρακολουθούσε τις κινήσεις τους σ' αυτό το ζοφερό μέρος. Ήταν ο δολοφόνος; Ή είχε απλώς θυμώσει που ο δολοφόνος σφετερίστηκε τα δικά του δικαιώματα; Επειδή αυτός και μόνο αυτός ήταν ο άρχοντας του βάλτου.