Σάββατο - McEwan, Ian 1948- (Νεφέλη, 2006)
Ένας συνηθισμένος, ευτυχισμένος, ανύποπτος άνθρωπος. Μια σαββατιάτικη μέρα, που ξεκινάει γεμάτη υποσχέσεις για να καταλήξει σαν εφιάλτης. Ο Χένρυ Περόουν -νευροχειρουργός, αστός, προνομιούχος, βαθιά δεμένος με τη γυναίκα και τα παιδιά του- σχεδιάζει να παίξει σκουός, να επισκεφθεί την ηλικιωμένη μητέρα του, να μαγειρέψει. Όμως το πρόγραμμά του ανατρέπει ένα ασήμαντο ατύχημα: ένα τυχαίο γεγονός που θα λειτουργήσει σαν καταλύτης για μια σειρά από απρόβλεπτα συμβάντα, φέρνοντας τον ήρωα αντιμέτωπο με έναν ολότελα ξένο κόσμο, κλονίζοντας δραματικά κάθε βεβαιότητα, εγείροντας θεμελιώδη ζητήματα ηθικής ευθύνης και αλλάζοντας τη ζωή του, από τη μια στιγμή στην άλλη, για πάντα.