Η νεκροφόρα με τις ρίγες - Macdonald, Ross (Αλεξάνδρεια, 2007)
Ένα κορυφαίο δείγμα των κλασικών αστυνομικών μυθιστορημάτων του Μακντόναλντ με ήρωα τον ντετέκτιβ Λιου Άρτσερ. Επισήμως ο ντετέκτιβ Λιού Άρτσερ έχει κληθεί να ξεθάψει τις βρωμιές που μπορεί να κρύβει ο υποψήφιος γαμπρός του πλούσιου συνταγματάρχη Μπλάκγουελ. Πολύ γρήγορα όμως καταλήγει να ξεθάβει τα πτώματα μιας σειράς παλιών και πρόσφατων φόνων σ' όλη την έκταση από το Λος Aντζελες και το Σαν Φρανσίσκο μέχρι τη Λίμνη Τάχο και το Μεξικό. Η παράξενη νεκροφόρα που βρίσκει ξανά και ξανά στο δρόμο του φέρει πράγματι τις μαύρες και άσπρες ρίγες της ζέβρας, αλλά οι σχέσεις που υφαίνουν μεταξύ τους οι χαρακτήρες διατρέχουν όλες τις αποχρώσεις του γκρίζου.