Προπάντων τα προσχήματα - Durrell, Lawrence (Ολκός, 2004)
Δέκα αριστοτεχνικά διηγήματα από το Λώρενς Ντάρρελ, με θέμα τις περιπέτειες του αγγλικού διπλωματικού Σώματος στην ψυχροπολεμική Γιουγκοσλαβία της περιόδου 1949-1952. Διπλωμάτης εκείνη την εποχή στο Βελιγράδι ο Ντάρρελ, γράφει για τους πρώην συναδέλφους του με ένα χιούμορ σχεδόν σαδιστικό καθώς η έλλειψη σοβαρής ενασχόλησης μετατρέπει τους Βρετανούς διπλωμάτες σε φιγούρες από ταινία του παραλόγου.