Η φωνή του βιολιού - Camilleri, Andrea, 1925-2019 (Πατάκης, 1997)
Η Φωνή του Βιολιού αναφέρεται στην ιστορία μιας δολοφονημένης νέας γυναίκας, ενός μεγάλου μουσικού που ζει σαν ερημίτης και πολλών άλλων.Είναι πάνω απ'όλα μια ιστορία αλλαγών και ο ίδιος ο ντετέκτιβ Μονταλμπάνο, στην προσωπική ζωή του οποίου σημειώνονται εξελίξεις, θα πρέπει να αποφασίσει αν θα αλλάξει τη ζωή του.