Σκύλος από τερακότα - Camilleri, Andrea, 1925-2019 (Πατάκης, 1998)
Ένα έγκλημα της Μαφίας, μυστηριώδες και μπερδεμένο, ξεδιπλώνεται στη Βιγκάτα της Σικελίας, πόλη φανταστική και συμβολική, όπου τοποθετεί ο Αντρέα Καμιλλέρι το δεύτερο του αστυνομικό μυθιστόρημα με πρωταγωνιστή τον επιθεωρητή Μονταλμπάνο.