Σατανική εκδίκηση - Fiechter, Jean Jacques (Ωκεανίδα, 1997)
Ήταν παιδικοί φίλοι. Ο Έντουαρντ ''Αγγλος, σεμνός και άχρωμος, ο Νικολά Γάλλος, πνευματώδης και γοητευτικός - και οι δυο παθιασμένοι με τη λογοτεχνία. Ο Νικολά είναι διπλωμάτης και συγγραφέας, ο Έντουαρντ εκδότης, και εκδότης των βιβλίων του φίλου του. Αλλά ενώ ο Έντουαρντ θρηνεί πάντα τη Γιασμίνα, τη χαμένη νεανική του αγάπη, ο Νικολά σαρώνει γυναικείες καρδιές και λογοτεχνικά βραβεία. Η κρυφή του ζήλια του Έντουαρντ για το φίλο του μετατρέπεται σε τυφλό μίσος όταν διαβάζει το τελευταίο του βιβλίο - ένα αριστούργημα - που του αποκαλύπτει όμως ότι ο Νικολά ήταν η αιτία του θανάτου της Γιασμίνα. Και τότε καταστρώνει μια σατανική εκδίκηση, με όπλο του αυτό το ίδιο το βιβλίο.