Μια μέρα ενός αμερικανού δημοσιογράφου το 2899 και ο αιώνιος Αδάμ - Verne, Jules, 1828-1905 (Όχημα, 1979)
Δυο ακόμη μαγευτικά διαχρονικά ταξίδια του Ιούλιου Βερν. Ένα στο μακρινό μέλλον του 2889 –αλλά που θυμίζει τόσο έντονα την εποχή μας– και ένα, στην αρχή του κόσμου – ή και το τέλος του. Στο Μια μέρα απ’ τη ζωή ενός αμερικανού δημοσιογράφου στα 2889 σκιαγραφείται η Αμερική του 29ου αιώνα σ’ όλο το πλέγμα των κοινωνικών και πολιτικών της σχέσεων, μόνο που αυτή η εικόνα θυμίζει έντονα το σημερινό κόσμο, τη σημερινή Αμερική. Στο Ο Αιώνιος Αδάμ το τελευταίο του έργο, ο Βερν προσπαθεί να ανατρέψει τη θεωρία της εξέλιξης για την καταγωγή του ανθρώπου. Ο Αιώνιος Αδάμ έρχεται αντιμέτωπος με τον πιθηκάνθρωπο του Δαρβίνου.