Χαρτί και καλαμάρι : τα εργαλεία της γραφής - Καΐρης, Μιχαήλ Ζ., 1941- (Πορεία, 2008)
[...] Σε αυτό το βιβλίο προσπαθήσαμε να δώσουμε ένα περίγραμμα της κατασκευής και της λειτουργίας των εργαλείων γραφής και να θίξουμε τα κύρια σημεία κατά την ιστορική τους διαδρομή μέχρι το 1960, περίπου. Το έργο -καταρχάς σχεδιασμένο αποκλειστικά για να συνοδεύσει το υλικό μιας έκθεσης- δεν φιλοδοξεί, φυσικά, να καλύψει με πληρότητα το θέμα. Γράφτηκε από έναν συλλέκτη, που ενδιαφέρεται και αγαπά το αντικείμενο, αλλά ακριβώς επειδή δεν είναι ειδικός επί του θέματος, είναι αναμενόμενο να διαπιστώσει ο αναγνώστης τόσο ελλείψεις όσοι και παραδρομές.