Έμμονη αγάπη - McEwan, Ian 1948- (Νεφέλη, 1999)
Ένα μυθιστόρημα πλούσιο και πολυεπίπεδο, συναρπαστικό και ερεθιστικό, που συνδυάζει θριαμβευτικά φαντασία και οξύνοια, ορθολογισμό και συναισθηματική εγρήγορση. "The Sunday Times" Αφήγηση και πλοκή τόσο ελκυστικές, που δεν μπορείς να εγκαταλείψεις το βιβλίο πριν φτάσεις στην τελευταία σελίδα. Το νυστέρι του συγγραφέα φτάνει σε μέγα ψυχολογικό βάθος, θυμίζοντας τα κλασικά αριστουργήματα. "The Guardian"