Ερωτικές ιστορίες καθημερινής τρέλας - Bukowski, Charles, 1920-1994 (Το Βήμα, 2011)
Άγριες και παράδοξες ερωτικές ιστορίες από τον "ποιητή της αμερικανικής χαμοζωής". Η καθημερινότητα ενός τσακισμένου ανθρώπου -ποτό, γυναίκες, απόκληροι και βιαιότητα- γραμμένη με τρυφερότητα, κυνισμό και χιούμορ. Το έργο του Μπουκόφσκι, σε μεγάλο Βαθμό αυτοβιογραφικό, περιλαμβάνει περισσότερα από 45 Βιβλία: ποίηση, διηγήματα και μυθιστορήματα. Πολλά έργα του έχουν μεταφερθεί στον κινηματογράφο. Εκτός από τα προσωπικό του βιώματα, στα έργα του Μπουκόφσκι αντικατοπτρίζεται η περιθωριακή, αναρχική πλευρά της αμερικανικής πραγματικότητας, την οποία, μέχρι πρόσφατα, η αμερικανική λογοτεχνία είτε καταδίκαζε είτε, ηθελημένα, αγνοούσε. Αντίθετα, το ευρωπαϊκό κοινό του επιφύλαξε, από την πρώτη στιγμή που τον γνώρισε, εντυπωσιακά θερμή υποδοχή. Το έργο του έχει μεταφραστεί σε περισσότερες από δώδεκα γλώσσες. Παρ' όλα αυτά, μεγάλο μέρος παρέμενε ανέκδοτο μέχρι πρόσφατα.