Άγιος ο καπνός - Infante, Guillermo Cabrera, 1929-2005 (Libro, 1995)
Μια κωμική, συναρπαστική ιστορία του καπνού, και ειδικότερα του πούρου, από το 1492 ως τις μέρες μας. Ένα μνημείο στη φευγαλέα αυτή απόλαυση και στον τρόπο, με τον οποίο παρουσιάστηκε στη λογοτεχνία, το θέατρο και τον κινηματογράφο, για να καθιερωθεί στις εκάστοτε κοινωνίες. Ένας ύμνος σε μια ανθρώπινη συνήθεια, απόλαυση ή τρόπο ζωής, που στις μέρες μας τελεί υπό διωγμόν.