Ελληνική πεζογραφία. Τόμος 2ος : ανθολογία του ελληνικού πεζού λόγου : από την άλωση ως σήμερα - Περάνθης, Μιχαήλ, 1917-1984
Ε΄ Δέκατος όγδοος αιώνας, το ξεκίνημα 10. Διδάσκαλοι και διδάχοι 11. Γιατροί και λόγιοι -- ΣΤ΄ Ο Ελληνικός Διαφωτισμός 12. Η διαφώτιση 13.Η αντίδραση Ζ΄ Κέιμενα ανώνυμα και λαϊκά 14. Ανώνυμα και λαϊκά κείμενα - - Η΄ Γενιά του Εικοσιένα 15. Η γενιά του 1821 Θ΄ Μιλούν οι Αρματωμένοι 16. Ο ιερός των Ελλήνων Αγών