Συνομιλίες με τον καθηγητή Υ - Celine, Louis- Ferdinard, 1894-1961 (Ξένη λογοτεχνία / Εστία, 2009)
Το 1955, ο μυθικός πλέον Σελίν δημοσιεύει μια φανταστική συνέντευξη, υπακούοντας, όπως διατείνεται, στον εκδότη του Γκαστόν Γκαλλιμάρ, ο οποίος του ζητά να βγει από την "αφάνεια", για να αναγνωριστεί η ιδιοφυΐα του και να αυξηθούν οι... πωλήσεις των βιβλίων του. Είναι οι περίφημες Συνομιλίες με τον καθηγητή Υ, ένα μικρό αριστούργημα θηριώδους σαρκασμού, καρναβαλίστικου κεφιού, σπάνιας διορατικότητας και εκθαμβωτικής μαεστρίας, που αποκαλύπτει τα μυστικά του "συγκινησιακού ύφους" του και αποτελεί την ποιητική διαθήκη του.