Η οικειότητα των αινιγμάτων - Χαρκιανάκης, Στυλιανός Σ. (Άγρα, 1983)
Πρόκειται για τη συλλογή 69 ποιημάτων του Σ.Σ. Χαρκιανάκη, αρχιεπισκόπου Αυστραλίας, που γράφτηκαν στη διάρκεια του έτους 1982. "Η ΟΙΚΕΙΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΑΙΝΙΓΜΑΤΩΝ" Δεν βλέπω το λόγο που σταματάς το τάβλι λες κι είναι να κρατήσουμε ενός λεπτού σιγή. Αυτό που του συνέβη θα μείνει βέβαια ανεπανάληπτο όμως απρόοπτο ή απροσδόκητο δεν ήταν. Ποτέ δεν μας ξάφνιασε μια καταιγίδα γνωρίζοντας πως εγκυμονούσαν τα σύννεφα· γιατί να μας εκπλήξει ο θάνατος του πλησίον Σα να 'ταν περισσότερο αινιγματικός από τη γέννηση;