Μαύρα σκυλιά - McEwan, Ian 1948- (Σέλας, 1994)
Τα Μαύρα Σκυλιά είναι ένα μυθιστόρημα-δοκίμιο πάνω στη βία, αυτή την «αρρώστια της ανθρώπινης φαντασίας», πάνω στη φύση του κακού και στα ηθικά όρια της πολιτικής δράσης και της πνευματικής πίστης.