Η δολοφονία ως μία εκ των καλών τεχνών - De Quincey, Thomas, 1785-1859 (Ροές, 2001)
Ουδέποτε, στα χρονικα της Χριστιανοσύνης όλης, εμπήκε σ'ενέργεια τέτοια πράξη από ένα μοναχικό και μονωμένο άτομο, οπλισμένο με τόση αποτρόπαιη εξουσία πάνω στις καρδιές των ανθρώπων, όπως η εξολοθρευτική δολοφονία με την οποία, το χειμώνα του 1812, ο Ιωάννης Ουίλλιαμς, εντός μιας ώρας, απερήμωσε δύο σπίτια, ξεκλήρισε εύτε λίγο ούτε πολύ δύο ακέραια νοικοκυριά κι επέβαλε την υπεροχή του απέναντι σ'όλα τα τέκνα του Κάιν.