Βενετίες - Morand, Paul, 1888-1976 (Όλκος, 2003)
Για τον Paul Morad οι Βενετίες είναι δύο, εκείνη της πόλης και η δικής του. Εξήντα και πλέον χρόνια μιας ανέφελης σχέσης και πάντα πιστής. Οι Βενετίες δεν είναι μόνο η φυσιογνωμία της πόλης, είναι ότι ο ίδιος ο συγγραφέας αποκαλεί κρυφό του μουσείο: Μέσα από μια ποιητική και ονειρική αφήγηση μας ξεναγεί σε πρόσωπα και πόλεις που σημάδεψαν τον πολιτισμό και την εποχή μας.