Το να χάνεις είναι ζήτημα μεθόδου - Gamboa, Santiago, 1965- (Opera, 2001)
Πρόκειται για συνδιασμό του "νουάρ" με το μυθιστόρημα περιπέτειας και την κοινωνική κριτική. Η περιγραφή της βίας απομακρύνεται από τα τοπικά στερεότυπα, όπως τα ναρκωτικά και το αντάρτικο, και επικεντρώνεται σε πολύ πιο διεθνείς μορφές διαφθοράς και πολιτικής σήψης.