Ο χειμώνας στη Λισσαβώνα - Munoz- Molina, Antonio, 1956- (Σέλας, 1992)
Ο χειμώνας στη Λισσαβώνα είναι ταυτόχρονα ένας φόρος τιμής στον αμερικανικό "νουάρ" κινηματογράφο (και τις λογοτεχνικές του καταβολές) και στον κόσμο της τζαζ. Όμως, πάνω απ' όλα, είναι μια ιστορία έρωτα και μυστηρίου που εκτυλίσσεται μεταξύ Σαν Σεμπαστιάν και Λισσαβώνας, σε ανώνυμα δωμάτια ξενοδοχείων, σε νυχτερινά κέντρα και σε σοκάκια κακόφημων συνοικιών. Το μυθιστόρημα αυτό, που τιμήθηκε με το Βραβείο των Κριτικών και το Εθνικό Βραβείο Λογοτεχνίας της Ισπανίας, επιβεβαιώνει τη λογοτεχνική αξία του Αντόνιο Μουνιόθ Μολίνα και τον καθιερώνει ως έναν από τους κορυφαίους σύγχρονους Ισπανούς πεζογράφους.