Ο χορευτής του επάνω πατώματος - Shakespeare, Nicholas (Θεμέλιο, 1997)
Μεταφέρθηκε στον κινηματογράφο το 2002, σε σκηνοθεσία Τζον Μάλκοβιτς (με σεναριογράφο τον συγγραφέα), με πρωταγωνιστές τον Χαβιέ Μπαρδέμ και τη Λάουρα Μοράντε.