Κανών του Μεγάλου Σαββάτου και κανών του Πάσχα = Λεξιλόγιο του Τριωδίου - Γανωτής, Κωνσταντίνος Σ., 1933- (Πυρφόρος, 2006)
Κανών του Μεγάλου Σαββάτου και Κανών του Πάσχα: Αυτή η ανάλυση των δύο Κανόνων, του Μεγάλου Σαββάτου και του Πάσχα, δεν επιδιώκει να συγκριθεί με άλλες θεολογικές αναλύσεις. Ο σκοπός της είναι η γλωσσική κυρίως κατάκτηση του κειμένου, ώστε ο πιστός να κατανοεί τους ύμνους, όταν τους ακούει κατά τις εκκλησιαστικές ακολουθίες ή και όταν τους διαβάζει, χωρίς να χρειάζεται μετάφραση. Άλλωστε η έκδοση αυτή όπως και οι άλλες της ίδιας σειράς προορίζονται να χρησιμεύσουν για τη διδασκαλία της Λειτουργικής γλώσσας στη Σχολή Λειτουργικής γλώσσας, που ίδρυσε η Ιερά Αρχιεπισκοπή Αθηνών. Γι αυτό και ο σχολιασμός είναι σύντομος, εφ όσον θα συμπληρωθεί κατά την προφορική διδασκαλία. (από τον πρόλογο του συγγραφέα) Λεξιλόγιο του Τριωδίου: Το Λεξιλόγιο του Τριωδίου αποτελεί μια πρόχειρη σχετικά και βιαστική προσπάθεια να βοηθηθεί ο αναγνώστης στην κατανόηση του σπουδαίου αυτού βιβλίου της Εκκλησίας μας, του Τριωδίου. Αποσκοπεί ιδιαίτερη στην εξυπηρέτηση της Σχολής Λειτουργικής Γλώσσας, που λειτουργεί ήδη με πρωτοβουλία της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών. [...] (από τον πρόλογο του συγγραφέα)