Ο μικρός παρακλητικός κανών εις την Υπεραγίαν Θεοτόκον - Γανωτής, Κωνσταντίνος Σ., 1933- (Πορφυρός, 2005)
Ο μικρός Παρακλητικός Κανών είναι από τα πιο αγαπημένα και πιο χρησιμοποιούμενα κείμενα της Εκκλησιαστικής μας λογοτεχνίας. Με το πόνημα, που ακολουθεί, θέλομε να δώσομε μια όσο γίνεται μεγαλύτερη κατανόηση των νοημάτων του, ώστε σε συνδυασμό με τη θέρμη της ψυχής των ευλαβών χριστιανών, που προσπέφτουν στη βοήθεια της Θεοτόκου, να ξέρουν καλά οι χριστιανοί τι λένε στη Θεοτόκο, ώστε η λατρεία τους να είναι λογική. Με την εργασία αυτή καθώς και με τις άλλες σχετικές εργασίες μας (Ερμηνεία της θείας Λειτουργίας, του Ακάθιστου Ύμνου κ.ά.) αποκοσκοπούμε στην υποβοήθηση του έργου της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών για τη διδασκαλία της Λειτουργικής γλώσσας· η σειρά των βιβλίων αυτών φιλοδοξούμε να αποτελέσει τη διδακτέα ύλη της Σχολής Λειτουργικής γλώσσας, που άρχισε να λειτουργεί από το τρέχον ακαδημαϊκό έτος 2004-2005. Οι αναγνώστες θα βρουν και μαθήματα Γραμματικής και Συντακτικού στο τέλος της κάθε ωδής. Τα μαθήματα δεν είναι συστηματικά, είναι ευκαιριακά. Οι αναγνώστες μπορούν να προσφεύγουν στα σχολικά εγχειρίδια για περισσότερες πληροφορίες. [...] (από τον πρόλογο του συγγραφέα)