Ορθόδοξη θεολογία και ζωή : μελέτες συμβατικής θεολογίας - Τσελεγγίδης, Δημήτριος Ι. (Πουρναράς, 2005)
[...] Στο βιβλίο αυτό επιχειρείται να δοθεί βιωμένο, κατά το δυνατόν, ένα μέρος της Ορθόδοξης θεολογίας μας. Η θεολογία αυτή παρουσιάζεται μέσα από δώδεκα δογματικού περιεχομένου μελέτες μας, που για πρακτικούς λόγους ομαδοποιήθηκαν θεματολογικώς. Οι μελέτες αυτές αποτελούν περιστασιακές ομιλίες και εισηγήσεις μας σε θεολογικά συνέδρια, παρουσιάζουν όμως σχετική ομοιογένεια από άποψη περιεχομένου, ώστε να μπορούν να στεγαστούν υπό τον γενικό τίτλο αυτού του βιβλίου. Κατά συνέπεια, ήταν αναπόφευκτες και κάποιες επαναλήψεις, για τις οποίες ζητούμε την κατανόηση του αναγνώστη. [...]