Συλλογή πατερικών κειμένων. - Κρικώνης, Χρίστος Θ. (University Studio Press, 1998)
Αντιπροσωπευτικά κείμενα των σπουδαιότερων Πατέρων της Εκκλησίας, είτε πλήρη είτε σε εκτενείς ενότητες, που εκφράζουν τις βασικές θεολογικές αρχές και σκέψεις τους και δείχνουν τον τρόπο με τον οποίο αντιμετωπίζουν εκείνοι τα πνευματικά, ηθικά και κοινωνικά προβλήματα. Τα κείμενα πλαισιώνονται από μια συνοπτική εισαγωγή για κάθε συγγραφέα και για το περιεχόμενο του έργου, αλλά και από σχολιασμό για διευκόλυνση της κατανόησής τους.