Η ερμηνεία της Αγίας Γραφής στην εκκλησία των πατέρων. - Παναγόπουλος, Ιωάννης (Άθως, 2003)
Η βιβλική ερμηνεία των Καππαδοκών Πατέρων Γρηγορίου του Θεολόγου, Γρηγορίου Νύσσης και Αμφιλοχίου Ικονίου, καθώς επίσης και αυτή των παραδοσιακών Αντιοχέων του 4ου και 5ου αιώνα. Το ειδικό βάρος του τόμου εντοπίζεται στη θεώρηση της βιβλικής ερμηνευτικής των παραδοσιακών Αντιοχέων και στην απόδειξη ότι τελικά δεν υπήρξε ποτέ αυστηρή διάκριση και αντιπαράθεση μεταξύ των εξηγητικών σχολών της Αλεξάνδρειας και της Αντιόχειας.