Νεοειδωλολατρικές περιπλανήσεις και η αληθής εμπειρία της Εκκλησίας μας (Μονή Οσίου Γρηγορίου, 2003)
Τό δίλημμα Ἀρχαία Ἑλλάδα ἤ Χριστιανισμός εἶναι ἀνύπαρκτο. Ἡ ἐμπειρία τῆς Ὀρθοδόξου Ἐκκλησίας μας ἀποδεικνύει ἀνεδαφικούς τούς ἰσχυρισμούς τῶν νεο-ειδωλολατρῶν καί φανερώνει τήν ὑγιᾶ πρόσληψι τοῦ ἀρχαίου Ἑλληνικοῦ πολιτισμοῦ ἀπό τήν Ἐκκλησία καί τήν διατήρησί του καθ᾿ ὅλους τούς Χριστιανικούς αἰῶνες μέχρι σήμερα.