Φύση και άνθρωπος στην αρχαία ελληνική φιλοσοφία - Μάρκος, Αντώνιος Γ. (Leader Books, 2001)
Οι αρχαίοι Έλληνες χρησιμοποιούσαν τον όρο "Φύσις" για να περιγράψουν την "ολότητα των πάντων", τον κόσμο όλο. Ο συγγραφέας αναλύει τα στοιχεία τα οποία τον συνέχουν όπως η φιλία, η κοσμιότητα, η Δίκη, η τάξη κτλ και παρουσιάζει ως επιτακτική την ανάγκη για κατανόηση αυτών των εννοιών σε βάθος και θεωρεί αυτονόητη την προστασία του.