Ακολουθία της ιεράς προθέσως η προσκομιδής - Κατζιγκάς, Αθανάσιος Δ. (Μυγδονία, 1999)
Πρόλογος.................................................... 9 Ευαρέσεκεια Ιεράς Συνόδου.............................. 17 Εισαγωγικό Σημείωμα.................................... 23 Ακολουθία Ιεράς Προθέσεως ή Προσκομιδής........... 27 Παράρτημα................................................. 53 Απαντήσεις σε λειτουργικές απορίες..................... 59 Ερμηνεία της Θείας Λειτουργίας Αγίου Νικολάου Καβάσιλα................................. 67 Συμεών Αρχιεπισκόπου Θεσσαλονίκης.................... 92 Περί της Ιεράς τελετής της Θείας Λειτρουργίας........ 92 Αποκρίσεις προς τινάς ερωτήσεις........................ 117 Ερμηνευτικό λεξικό όρων της Ακολουθίας της Προσκομιδής......................... 121 Αγίου Φιλοθέου Κοκκίνου Διάταξις της Θείας Λειτουργίας.......................... 128 Η προετοιμασίας για τις λειτουργιές (Αφήγημα)....... 136 Δίπτυχον ζώντων........................................... 145 Δίπτυχον Κεκοιμημένων.................................... 149 Παραστατική απεικόνιση των σκευών της Προσκομιδής και των όσων τελούνται σ' αυτήν..... 153