Έγια μόλα - Παπαθεμελής, Στέλιος Μ., 1938- (Γερμανός, 2003)
[...] Το βιβλίο αυτό είναι το τέταρτο της σειράς "Κεφάλαια πολιτικής χρονογραφίας". Συγκεντρώνει κείμενα και συνεντεύξεις απο τον Ιανουάριο του 2002 έως τον Ιούλιο του 2003. Ο συγγραφέας γνωρίζει ότι ορισμένους τους ενοχλεί ο ευθύς και τίμιος με την αλήθεια λόγος του. Από καιρό όμως σταμάτησε να τα λέει σε ήχο πλάγιο γιατί κάποιοι που ήταν οι κύριοι αποδέκτες δεν τα καταλάβαιναν. Στις σελίδες που ακολουθούν προτιμήθηκε η "ωμή" γλώσσα. Τα πράγματα δηλαδή ονομάζονται με το όνομά τους και όπου απαιτείται και με το παρόνομά τους. (από τον πρόλογο του βιβλίου)