Το σώμα του ζώντος Χριστού : μια ορθόδοξη ερμηνεία της εκκλησίας - Florovsky, Georges, 1893-1979 (Αρμός, 1999)
Το περιεχόμενο του παρόντος βιβλίου συνιστά αληθινή αποκάλυψη για το τι είναι και τι σημαίνει Εκκλησία. Εμβαθύνοντας στα νοήματα που υπαγορεύουν λέξεις όπως αποστολή, αυθεντία, κοινωνία, υιοθεσία, ενότητα, σώμα, οργανικότητα, ευχαριστία, εσχατολογία, ο π. Γεώργιος Φλωρόφσκυ όχι μόνο μας εισάγει στο εκκλησιαστικό μυστήριο, αλλά υποδείχνει την «συνέχεια των δύο Διαθηκών», εξηγεί την πορεία της Εκκλησίας μέσα στην Ιστορία και τον νόμο και, το κυριώτερο, υπογραμμίζει τον θεμελιακό άκτιστο χαρακτήρα Της.