Ο κοσμοκαλόγερος Παπαδιαμάντης : σπουδή - Θεόκλητος Διονυσιάτης, Μοναχός (Παπαδημητρίου, 2000)
Μια σπουδή για τον Σκιαθίτη διηγηματογράφο, γραμμένη από τον μοναχό Θεόκλητο Διονυσιάτη, που παρουσιάζει τον Αλέξανδρο Παπαδιαμάντη ως άνθρωπο και ως συγγραφέα.