Αριθμός γαρ ανθρώπου εστί : Αποκάλυψη 13:18 - Παλαιτσάκης, Ιωάννης Γ., 1944- ([χ.ό.], 2004)
[...] Το βιβλίο αυτό γράφτηκε, για να έλθουν στο φως απόψεις (κριτικές και ερμηνευτικές), οι οποίες, όχι μόνο δεν έχουν ποτέ γραφτεί μέχρι σήμερα, αλλά και προσφέρουν, στην Χριστιανική εσχατολογική βιβλιογραφία, μία εντελώς Νέα Ερμηνεία, περί των δύο θηρίων και του αριθμού 666 του Κεφαλαίου 13 της "Αποκάλυψης", η οποία -αντίθετα με ό,τι συμβαίνει με την "επικρατούσα", περί Αντίχριστου και αριθμού 666, ερμηνεία- είναι σύμφωνη, συμβατή κι εναρμονισμένη με Όλες, ανεξαιρέτως, τις εσχατολογικές αναφορές της Καινής Διαθήκης, και, επιπλέον, έχει ερείσματα και στην Πατερική Παράδοση, αφού ο σπερματικός λόγος της (όπως θα διαπιστώσει ο αναγνώστης στο κατάλληλο σημείο των κειμένων του βιβλίου) υπάρχει μέσα στις πρώτες αγνές και ανόθευτες διδαχές της αρχαίας Χριστιανικής εκκλησίας. [...] (από τον πρόλογο του συγγραφέα)