Θεολογική ιστορία της αρχαίας ελληνικής φιλοσοφίας. - Λουδοβίκος, Νικόλαος, 1959- (Πουρναρά, 2003)
Η αρχαία φιλοσοφία μπορεί να ειδωθεί από τη σκοπιά της θεολογικής της ιστορίας; Η πρωτοτυπία του βιβλίου αυτού έγκειται στο ότι πραγματοποιεί μια προσέγγιση του θεολογικού υποστρώματος των αρχαιοελληνικών φιλοσοφικών αναζητήσεων, όχι εξερευνώντας την ιστορία των κοινών με τη θεολογία όρων, αλλά με τη μέθοδο της υπαρξιακής συσχέτισης. Έτσι, αναδεικνύεται μία σειρά θεολογικών αιτημάτων της αρχαίας φιλοσοφίας, στα οποία η χριστιανική θεολογία κατόρθωσε ή οφείλει να απαντήσει...