Μεθοδολογικές και ερμηνευτικές προσεγγίσεις στον Γρηγόριο Θεολόγο - Τερέζης, Χρήστος (Ψηφίδα, 2003)
Η ανά χείρας μελέτη ανήκει κυρίως στη περιοχή της μεθοδολογίας. Δεν θέτει ερωτήματα για την εγκυρότητα των θεωρητικών αρχών και της εννοιολογίας του Χριστιανισμού, τις οποίες αποδέχεται προγραμματικά ως ισχύουσες και τις αξιοποιεί. Πιο ειδικά, στοχεύει στο να προτείνει πολλαπλές αναγνώσεις του ενός και του αυτού κειμένου, ώστε να φωτιστεί ο πολυδύναμος χαρακτήρας του.